Tuesday, 5 June 2012

Awat Tajuk Blog Gadis BonBon Becoming Gadis Fit??

Hari nie secara rasmi aku launching blog aku..*ewah macam artis nak lauch album pulop* ekeke..
Terima Kasih kepada kwn2 kerana sudi follow aku.. sapa2 y belum sudi sudikan la p tekan button Gorjes Followers kerana anda adalah Gorjes tak kira apa body shape anda.. petak ker, bulat ker, segitiga ker mahupun pentagon shape *matila la aku dah mula merapu nie..wakaka* Aku dpt pertanyaan cepu emas "Bonbon tu apa kak?" Bonbon tu bontot la dik noon cuma dlm versi manja gitew..hehe.. *sib baik dia tak tanya bontot tu apa kang aku baling kamus tepat kt idung dia..haha*

Bercakap berkenaan "Body Shape", korg tau tak apa body shape korg semua... *sure korg serta merta telek  body sendiri sambil menjeling cermin kan kan..hehe*... Body Shape y paling umum ialah bentuk Apple, Pear, Hourglass dan Rectangular.. nak senang korg kena imagine..erkk, otak tepu time2 camni? meh aku tempek pic nie...


 *tiba2 ada suara lalat ckp "ni kartoon sgt la..takkan nak ambik  epal, pear, jam pasir n peper letak depan badan"... mohtipppppp...meh aku letak y real punya.. *


                                                      slurpphhhs...ahhh..rembess meks...

Buat readers jejaka genteng.. sila pandang sekali jer hokey.. tapi banana shape?? 1st time kot aku dgr..haha.. Sapa y dpt body hourglass la paling untung, aset atas bawah mantoppp..huhu.. Setelah puas aku telek body aku (tak yah telek pun takpe dari sebatu jauh dah tau) Aku dgn ni terang2 ngaku aku nie PEAR SHAPE.. ambik ko mak senah aku highlight lagi.. kiranya part bawah aku nie berat wei..secara umumnya pear shape nie memiliki bonbon y besar dan paha y tebal tapi part atas kecik pulak.. Kelemahan paha tebal nie senang melecet di tepi dalam paha (inner thigh) dek geseran bila berjalan..sakit weii... bila dah melecet terpaksa jalan mcm penguin.. sadis sgt hokey berhappy feet..

kalau korg nak tau aku memiliki tangan  dari siku ke jari y kurus .. belakang tapak tangan urat2 muncul dan pergelangan tangan pulak kecik giler dlm 5.2 inchies.. Ini menyebabkan aku nampak tak balance.. *syukur alhamdullilah aku sihat*..Seperti biasa org kita suka buat gelaran, disebabkan itu bonbon aku selalu jadi bahan lawak oleh sedara mara aku.. Sakit hati pun ada..tapi aku fikir ke arah positif, bagi aku nie adalah aset aku.. Korg cuba bayangkan perempuan montot leper, tak bape hott kan..? (ayat penyedap hati..hehe) Oleh itu aku redo dan bangga dgn shape aku.. Maka significant nya tajuk blog tu sbb nak menceritakan The Real Me berusaha untuk menjadi cergas di samping lemak2 degil ini burn, agar aku dapat shape bonbon y terbaik aku leh dapat.. waahhhhhhhhh.... "I'm Sexy and I Know It" serta merta bait lagu nie bershuffle  di telinga aku..yeahh.. so Pear Shape's Ladies out there don't discourage.. hargai lah, sayangilah shape anda, itu adalah aset terbaik anda..




































Sebagai penutup meh telek bontot anda dlm kategori y mana.. ? cepat2 telek kt cermin..zasssssss.. sadis sapa dlm kategori No Ass At All.. Bumper paling seksi ko.. Y paling cute versi SpongeBob..wakaka..


*eh eh..ko ingat leh tutup entry tanpa bagitau bontot ko y mana satu? tu readers nak tau* Laaa..korg nak tau jugak ke.... Emm...Emm... Ye la..utk Readers tersayang aku kasi pic exclusive utk korang.. Sila telek sedalam dalam nya... Auwwwwwwww.. malu meks tau..

                                                              posing sebijik cam model..hehe




p/s: JN nah aku sidai byk pic bonbon..hehe

10 comments:

Jalilah Nur said...

Setelah i telek2 suma bon bon i tak pasti i yang mana 1. Tapi i nak yang bubble lorhhhhhhh!!!!!!!! Seksi gila!

cik bonbon said...

JN..
yer la..bubble paling HOT..
tak perasan lak aku.. nak tukar la..hahaha..

ko bukan ke the self..haha

Jalilah Nur said...

Huhu takmau takmau.. Nak petite... Tapi ape motip kit DOK CITA PSAL bON bon neh? Sori tercaps lock. Hahah

cik bonbon said...

ni kena blog bonbon..harusla bonbon jadi tajuk utama..

klu gays baca posting nie mau bernapsu..haha

Anonymous said...

ceitt.xda topik len ek.huh....
bentok bonbon yg real pic pny xda ke..body shape ade lak.xaci tol la..hehehee

cik bonbon said...

abe jep..
nak bonbon y real eh..
ish ish..mana leh tunjuk semua.. kena tunjuk sikit2 baru la abe jep gigih nak dtg sini lagi..hehe

Jalilah Nur said...

Weh pervert pervert.. Suh abe jep criyang halal wakakaka

cik bonbon said...

tu la abe jep eksyen.dgn ck tak mo...

K.Maz said...

mine is banana shape...lps baca ni trus cr camna nak tau which shape...mayb lps ni syikin bleh post pasal how to determine which shape n what is the ideal measurement...

cik bonbon said...

K.Maz...
nak tgk shape kita senang jer..
just belek2 kt cermin..mana ciri2 y menonjol itu la shape kita..
part ideal measurement tu susah skit ..
sbb setiap org tak sama...
better tgk bodyfat.. bila bodyfat turun automatik shape kita akan terbentuk ikut genetik kita..

Post a Comment