Tuesday, 12 June 2012

Gardenia Kuaq Roti Baru *Lagi.....*


yang mana di hati anda?
Kalu korg perasan la bebaru nie Gardenia kerap kuarkan produk rangkaian roti yang baru.. Aku rasala nie sbb Gardenia tergugat dgn Massimo y jual jauh lebih murah dari Gardenia.. Ye la roti wholemeal Massimo memang murah giler dari roti wholemeal Gardenia.. Agak2 korg ler camne dia leh jual murah? sbb kandungan fiber dlm Massimo jauh lebih rendah dan carbs tinggi pulak..Itu pasal Massimo leh jual dgn harga murah..*sapa kena troll, haha*.. FYI, carbs gardenia 20g, massimo 33g..fiber gardenia 4.7g, massimo 1.7g.. fat gardenia 1.7g, massimo 3g..kalori gardenia 126kcal, massimo 181kcal..seee mana lagi kauliti mesti la gardenia.. Pengguna pulak bukan kisah sgt pun, asalkan sedap dan murah layankan jer..Marketing beb..wakaka... Aku ada dengar kabar angin, Massimo wujud atas dasar konflik dalaman Gardenia.. betul or tak wallahualam..



Bebaru nie, ayah aku bawak balik roti.. dari jauh warna purple..meh dekat2 cap Gardenia.. biar betul??? rupanya Gardenia kuarkan roti baru.. Ahad pas masuk paper iklan tentang roti nie..

4 musketeer Grain


Adik beradik Gardenia dimulakan dgn cik Su y *coklat muda* sikit jer  kandungan grain.. Sesuai tuk minat mkn roti putih. Di ikuti oleh cik lang y high grain hingga ke cik ngah y dah ramah tamah dgn kita, cuma ditambah biji bunga matahari sebagai penambah baikkan.. Last y paling pelik cik long.. tetiba warna ungu kerana mix  dengan Canadian Purple Wheat..obersea ko... 


Roti-roti y lain aku tak rasa lagi.. *warna hijau aku yakin tak de beza sgt*. Y aku nak cete roti warna ungu nie.. coz aku dah rasa y nie.. Rotinya lembut n gebu..rasa sedap la jugak.. rasanya warna ungu tu tak de effect sgt rasa roti.. Tapi ada mcm kekacang, aku rasa biji bunga matahari kot... 


aku ambik masa gak nak terima kenyataan ni roti bukan keladi..haha



kalori lebih rendah dari y  cik ngah hijau serta fiber lebih tinggi.

Ni testimoni dari mama aku *lain org lain citarasa*

"Roti nie lembut dan sedap banding dgn roti summer cottage tu.. Tapi tak kenyang bila makan"

korg nak tau aku testi aku pulak.. aku Layankan Jer..............wakakakakaka.....

9 comments:

Jalilah Nur said...

Seswai ntuk org yang tekak tak bleh telan roti wholegrain.
Mulai dgn yang wrna ceklat muda then bleh pelan2 test yang
Kasar sket... Tapi yeke tak konyang? Massimo mmg aku tak
Suka sbb tak knyg lnsg. Tambah2 bler kuaq cter ada bnda tak
Halal dalamnyer.. Trus tak beli walaupon murah yg sgt ketara...

cik bonbon said...

Yup..u r rite.. bintang utk anda...
utk y mana nak belajar mkn grain..
mulakan dgn y coklat muda dulu...
harga pun meningkat pelan pelan..
wakakaka....

Massimo tu aku tak penah dgr cete tu..
sbbnya menurut adik ipar aku..
resepi Massimo tu di cipta oleh kwn sekuliah dia.. org islam.. maka kemungkinan halal ler...

Anonymous said...

hahah dapat bintang.. best best...
tadi aku mkn yang ungu.
GULP! mmg cam keladi.. mkn 2 keping+telur.
peh tersandor ku di buatnya...

JN

Anonymous said...

tp sal tekak aku blh je sumbat sume ek..gaknye sb tula aku ni kembang kot.haha

cik bonbon said...

takat mkn 2 roti n telur.. tak de maknanya ... takkan kembang...hahaha...

K.Maz said...

klu dulu x layan yg wholegrain/wheatgerm ni..tekak xleh trima la kononnye...tp skg dah tukar mind set n am starting to love them...
smlm tjumpa yg kler pepel tu trus beli..
okla tahan lama gak kenyangnye...

cik bonbon said...

K.Maz...

dedulu pun sy tak leh terima rasa wholegrain..

roti putih jugak y sedap...

lama2 boleh terima pulak rasa wholegrain..
skrg pilihan utama wholegrain..hehehe
mkn wholegrain puas dari roti putih

tiger said...

wholemeal sedap mkn ngn peanut butter je...

mohd hafiz said...

kata diet,ok latu kandungan dlm roti rendah

Post a Comment