Tuesday, 12 June 2012

Insanity ~Warm Up y Neraka

betul..betul..betul *dgn gaya upin ipin*
Pic di atas telah di share oleh Sis Bim.. Apa y aku nak ceritakan hari nie, hari pertama bermulanya workout sebenar iaitu Plyometric Cardio Circuit.. Sebelum mula apa2 senaman pastinya akan ada warm up.. Selama berJM, warm up takat lari setempat ..lompat2.. habis semua tu baru stretching.. Tapi versi Insanity punya warm up memang ibarat NERAKA.. ambik masa 6 minit jer.. Dengar mcm jab je kan.. Terus terang, habis jer warm up lecun bagai nak rak time stretching.. sambil dok tercungap2 stretching kaki..gulp telan peluh..haha..

Meh nak list apa warm up y dibuat:
  • lari setempat
  • star jump
  • Heisman left and right
  • 1-2-3 side to side
  • butt kicks
  • knee up
  • mummy kick
Ulang buat 3 set.. set 1, kelajuan sederhana..set 2, kelajuan agak tinggi..set 3 kelajuan tahap ferari..non stop yer.. Kalu korg nak tgk camne caranya nie video nyer.. 


Masa warm up dah rasa bagaikan di NERAKA... bila dah buat actual workout bagaikan di NERAKA JAHANAM... Lagi hardcore.. Minit pertama start dah tgk jam, bila nak habis nie... tapi bila sedang mengarungi detik kegilaan, sedar tak sedar dah nak habis.. tetiba jer abe Shaun T sebut FINISH IT STRONG.. Terus aku sentap, ni la ayat y aku selalu guna bila aku bersenam..terutama di part hujung hujung, energy out.... abe Shaun T, kita sehati sejiwa la.. ekekeke... Hampir2 telur itik masak lemak y aku makan 5 jam lepas nak terkuar balik tau..nasib baik sempat telan *erkkkkkkk... rezeki tu..hehe*

Aku nak berterima kasih pada hakak Zuzana, kebanyakkan movement dlm Insanity ada dlm senaman dia.. Makanya tak de la aku nak terkejut beruk sgt... Itu la kelebihan berBodyRock dan berZWOW.. Syukur aku dah selamat mengharungi Kegilaan nie dlm keadaan mampu lagi berjalan... Ada 2 bulan lagi.. chayok..!!




13 comments:

Anonymous said...

1st

cik bonbon said...

wah komen sebijik mcm dlm facebook...

Anonymous said...

haha mcm beautiful nara arh...
hehe erm selamat ber insaniy dan update
la result.. kot kot zasss bon bon u jadi 36? GULP

JN

cik bonbon said...

erk bonbon 36...
kecik sgt kot..
rasa tak beyonce nanti..haha

Anonymous said...

tabik spring la cikin..

jk

cik bonbon said...

abe jep...
lama tak komen sini

Jalilah Nur said...

36-25-36... Peh... Idaman semalaya...

Leena said...

Good luck! :D

cik bonbon said...

JN.. aku klu size bonbon dah 36.. size atas tu sure2 akan lagi kecik..wakaka..cuma y gifted kot dpt size camnie..hehe..

sis Leena..
thax.....

Anonymous said...

Dlu aku paling excellent penah 36-27-38 aje.... Rindu....


Jn

cik bonbon said...

pergh...
mesti cantik siot badan ko time tu..
aku leh imagine..

Anonymous said...

Huhu jgnla gtew... Sayu at ngenangkan bdn yg da cam tong skrg... Hampeh...

Jn

cik bonbon said...

alolo....
teringin nak tgk pic time ko solid molid dulu

Post a Comment