Sunday, 10 June 2012

Ngidam Ber-Hand Stand

hand stand = tangan berdiri (mcm kelakar dlm bm)

Ni semua salah hakak Zuzana la.. Tiba-tiba minggu nie ZWOW 21 ada pulak rutin Hand Stand nie.. Dah la aku nie berat lori.. Camne la agak aku nak lepas buat tangan camnie.. haiii...gila takut pale aku patah krakkk time beraksi ala2 akrobatik nie.. Tapi aku kagum giler Sis Bim boleh buat, caya la..katanya berat badan bukan jad penentu.. yang penting teknik.. rugi time kanak2 ribena dulu aku tak masuk skuad gymnastik..



Dalam video nie ada ajar cara2 nak berhand stand. Y penting satu kaki bersedia di atas, satu kaki lagi tolak utk cipta momentum agar dua2 belah kaki leh naik atas dan lurus. core muscle juga memainkan peranan tuk memastikan posture tegak, kalu tak jelepuk terjatuh.. 




Banyak kali dah cuba tapi takmo kaki nak terangkat.. Agaknya sbb bonbon berat lalu tarikan graviti menghalang dari terangkat ke atas.. *alasan sedapkan hati*. Y aku dpt kepala lebam sbb kepala terhantuk kt dinding..wakakaka.. Sakit jiwa raga bakul aku tauuuuuuuuuu......... GERAM .. GERAM..!! tak puas hati org lain leh buat, nape aku tak boleh.. Mungkin sbb aku takut kot.. yer la rasa seriau jugak la.. tambah  energy upper body aku memang kaput boleh ke nak support.. ? Buat malu kt semut..semut pun leh buat..aishhh..

                                                 cool jer semut tu *hakak malu dgn semut*


justine bubur rilex jer noks.

Tau tak nape aku nak sgt buat Hand Stand nie.. Aku kena praktis sekarang mana tau kot2 di masa depan aku leh buat memacam dgn skill Hand Stand.. Misalnya :-

aku boleh buat xtream sport cam skate board nie


 nak menang rancangan Show Down


Nak panah burung gagak dgn penuh bergaya



 tukar kerjaya sebagai ahli renang berirama profesional



nak eratkan kemesraan dgn bakal somi.. auwww...


KHEEENN... AKU DAH KASI DALIL NAPE AKU KENA BOLEH BUAT HAND STAND. NI NEXT MISSION IMPOSSIBLE AKU. WASALAM

*** apa pulak dalil anda? huhu


8 comments:

Bimbo said...

hehehe aku pun mula2 pelik kenapa sume org takut nak buat hand stand ni sbb bg aku biasa je. rupanya mmg susah la..bru aku pasan the momentum kene betul, the readiness of the hand, the posture, the leg, the hips..perghhh sume ambik part masing2.
takpe ck, cuba lagi smpai berjaya. u can do it!

cik bonbon said...

tu la Bim..
aku dah agak dah ko mesti dah penah buat..
macam aku tak penah buat langsung memang la seriau n gayat..
org lain susah nak buat..ko mudah jer.. wakaka..
doa akan aku leh berjaya..siap aku buat posting lagi pasal hand stand..geram puny apasal..

Anonymous said...

apada same semot lak dibanding..huhu..

cik bonbon said...

haha.. sbb kita lagi bijak dari semut tapi tak leh buat..hehehe

Jalilah Nur said...

Syikn... Hang tipu... Ahkak ekot gambaq tue tak bleh pun... Uwaaaaa

cik bonbon said...

JN...

tak boleh gak la..
agaknya geng bonbon memang payah sikit kot..
uwaaaaaaaaaaa...nangehhh

Jalilah Nur said...

Yes mak dah berjaye tapinyer laki mak kena pgg kaki. Tu pun tak smpi seminit... Hazabssss

cik bonbon said...

JN..
haaa..ko berjaya...

part tolak badan ke atas tu ko berjaya buat sendiri jugak ker?

Post a Comment