Tuesday, 26 June 2012

Sesi Mendera Diri



Hari nie sesi mendera diri sendiri dek kerana terbabas semalam.. Semua gara-gara tetiba ayah singgah kedai tomyam smlm.. Niat asal nak order tomyam ayam jer.. Sekali tetiba teringin nak keotaw goreng tomyam..Then nampak pulak pic cendawan goreng tepung yang sangat menawan..apa lagi order jer la..Sib baik air ambik ais kosong jer... 


Dlm hati dok bayang cendawan goreng tepung mcm nie...

rangup2 mcm cendawan grg tepung kt johor

Sekali yang sampai  mcm nie....
.
.
.
.
.
.
.
.
cucuq cendawan

Sakit jiwa raga hakak tau... nak y rangup-rangup sekali dpt cucuq, lembek-lembek.. adoi, tepung berkati2.. minyak tak yah cete la.. dah nama pun goreng.. Keow taw goreng pun berminyak giler *adakah aku kena sindrom takut dgn minyak, time sebelum berdiet boleh jer telan tanpa rasa bersalah* Udahnya hancussss menu aku mlm nie.. Cadang nak cheat day hari nie, adoi.. tak boleh kena cheat gak, sbb hari nie cadang nak kuar jalan2..setelah hampir 3 minggu tak kuar g jalan2... Tak kira, tak kira... iols nak CHEAT gak.!!

Makanya pepagi nie setelah telan kopi o tanpa gula.. bermula la sesi menyeksa lemak-lemak hazab nie..

1) Insanity - Plyometric Cardio Circuit

2) Dumbells Combo dari Man Fitness Health 
# Press-up to burpee to clean to press-10 reps
#side lunge woodchop-10 reps
#punch up crunch-30 sec
#jumping lunge with twis-30 sec
#uppercut-30 sec
~ 3 round with 10lbs dumbell


Aku ikut senaman dlm buku nie.. sebenarnya buku nie utk senaman 12 minit..tapi mesti la aku buat lebih dari 12 minit.. banyak pause.. nak fengsan ikut satu-satu workout nie.. terutama part Press-up to burpee to clean to press, ala-ala mcm burpees tapi pastu kita angkat dumbel  dan luruskan tangan ke atas bersama dumbell tu.. dumbell 10lbs = 4.5kg.., kalau dah pakai 2 dumbell lebih kurang 9kg.. hazab celah bedah tul.. fengsangggggggggg....................

Ok nak siap-siap nak tengok wayang.. ahh cete apa best sekarang nie eh....mmm



 *Ya Allah moga-moga hari nie aku cheat tanpa makan fast food*.. chow cin cau.....

7 comments:

Anonymous said...

Cane. Berjaya ka...

Jn

jep kama said...

patot cm kenal je mamat dlm gamba tu..abg pn bese gak pkai buku tu lau buat circuit..haha

cik bonbon said...

JN...

berjaya tak mkn fastfood.. tapi mkn chicken chop.. erkk... boleh dimaafkan kot..hehe

abe jep..
buku kita sama jer.. tadi nampak buku senaman utk dumbell... rasa cam nak beli jer.. tapi mahal.. tak jadi beli..

jep kama said...

buku db yg mcm abg ckp tu ek..bgus buku tu.

cik bonbon said...

yer buku tu...

memang sikit lagi nak beli..

mamber ckp tak yah la..

fikir2 balik..mm..byk lagi buku workout..kang tak berbuat..haha

tp y best sbb dia ada workout plan tu kan..teruja nak buat...

fikir kali ke 2..cari internet sure ada nie..

jep kama said...

btl la ckp mber tu..habiskn satu2 workout dl..

cik bonbon said...

abe jep..ck dah mula boring dgn abe shaun T..

fuuhhh... ada 6 minggu lagi nie..

Post a Comment