Thursday, 12 July 2012

Cempedak Goreng Overloaded




Perut ketat... sendattttttttt.... rasa nak terkuar balik isi perut... erkkkkk...Alhamdulillah... Semua nie salah ko.. ko la punca segalanya.....ko telah merosakkan apa y aku usahakan hari nie.. Demnn U Cempedak Goreng... Adoi perlu ke nak maki hamun cempedak goreng, padahal sebelum telan tu ada fikir tak... hehehehe *malu sendiri* Ok fine aku tak de la nak salahkan cempedak goreng pun..cuma aku nie memang senang tumpas dgn godaan Dia.. 



Cempedak goreng adalah salah satu makanan kegemaran aku.. *salah satu tuuu.. byk giler makanan kegemaran aku nie..hehe*.. Aku masih ingat masa tecik tecik dulu, tak mampu nak makan pizza. Bila tengok iklan pizza bagai nak rak lagi cheese berjurai jurai masa pizza di angkat.. wah, memang menggiurkan.. Perasan tak time makan cempedak goreng, bila kita konyakkan cempedak goreng..leh nampak cempedak tu berjurai jurai.. Maka bila aku makan cempedak goreng aku berpeeling macam aku makan pizza.. Sadis tak... Minda kanak-kanak leh imagine sampai tahap tu.. hahaha.. 



 



Maka hari nie rosak la diet aku.. ada la dlm 8 biji aku telan..tak termasuk kek pandan lagi..wakaka... Apa leh buat, ayah aku baru balik dari KL..macam-macam dibelinya..Sebelum makan aku dah tekan dgn tisu kasi minyak setan tu kuar..Mmmm tak pe la.. aku redo jer, dah jadi tahik pun.. Makan jer dgn hati y terbuka... hahaha..Rugi tau tak makan..Cempedak nie buah bermusim..Setahun hanya sekali..macam raya laks..hehe.. Nasib baik tadi sempat workout... buat Jenn Fit Workout.. thax sis Bim for sharing.. 

JEN FIT 20 MINUTES HIIT WORKOUT

Set ur interval timer : 50 sec workout, 10 sec rest
JUMPING JACKS
BURPEES
PUSH UPS 
SIDE PLANK
  (other) SIDE PLANK
  MOUNTAIN CLIMBERS 
 HIGH KNEES 
 SQUAT JUMPS 
 JUMP LUNGES
REST FOR 2 MINUTE .. THEN REPEAT..!!


Selepas 3 hari rest baru aku mula workout balik..*babap diri sendiri ..piapppp...* mmm..terasa stamina agak out.. fuhhh.. part side plank paling hazab bagi aku.. almaklum la berat gajah katakan, leh hold 10 saat..then bonbon melendut ke lantai..hahaha.. Terpaksa la ulang buat lagi sampai cukup 50 saat.. hehehe.. Tetiba sekarang terasa sakit kt lutut.. gamaknya kesan buat squat jump.. aihh..ngada2 la lutut nie..sokmo nak sakit jer.. mmmm...bertabah la..

12 comments:

Anonymous said...

apa nie??? sejak bila blog ni

transform jadi blog mkn2?

hahha bak mai seketoi dua....

jn

cik bonbon said...

prat makan atas je ok..

bawah part senam..hehehe...

dah tinggal biji..nak lagi ker?

Jalilah Nur said...

aku tak kisah bon... TAPI..

selepas aku tgk gbq cempedak n piza tue...

aku dah tak npk part yg senam tue...

hahaha... boleh?

jn

cik bonbon said...

saja je nak uji hang...

wakakakaka...

Jalilah Nur said...

hang mmg... kejap cempedak..

kejap foldover...

kejammm

mencik...

jn

cik bonbon said...

wakakaka..

patut aku share coupon mcd kt sini...

aku nak suruh ko beli utk aku sebenarnya

Jalilah Nur said...

Bleh bleh..
Nt aku mekdelivery kan...
Tapi bayar msa smpi...
Cane? Ala... Bru engat nak lanje sikin..

Hehe

Jn

cik bonbon said...

small matter jer tu...

bisa beres.....

sila pindahkan duit kos mcd ke dlm akuan aku..hahahaha...

Jalilah Nur said...

*senyap sunyi*

Hahahah

cik bonbon said...

sunyi takpe..

y penting jari2 tu dah transfer ke akaun aku..haha

cik bonbon said...

eh..maksud aku..

jari2 tu taip maybank2u..peh tu klik yes utk transfer duit kt akaun aku..hehe.. y lain senyap2 jer

rm said...

Cobaaan......

Post a Comment