Monday, 9 July 2012

Eh..Eh.. Dah Sebulan Beb Jadi Org Blog


Wei.... dah sebulan la.. betul dah cukup sebulan dahhhhhhhhhh... Unsangkarable aku dah sebulan  dlm dunia blog.. Sedangkan satu masa dulu dunia blog begitu asing bagi aku.. Syukur Alhamdulillah kerana Allah masih panjangkan usia aku sampai ke hari nie...  Dalam sebulan nie byk giler la entry aku dah buat.. dekat 30 dah.. wakakaka..giler meroyan aku nie.. Padahal byk aku merapu meraban nie... Terima kasih la pada korg y sudi baca blog y tak seberapa nie... arigatoo *angguk-angguk pale*.. Tak lupa juga pada parent aku y sudi support bil letrik dan bil tenet nie.. arigatooo * angguk pale laju-laju* ..pstttt, sebenarnya parent aku tak tau aku jadi blogger.. suhhh..suhhh..jangan cete naaaa.. belum masanya lagi dorg tau..hehe.. 


Mmm..mesti korg semua nak tau perkembangan aku.. Yer la cete bukan main lagi kencang.. pasal workout la, pasal diet la... Mana buktinya... Erkkkkkkkkkkkkkk.... Buat-buat tak tau boleh tak? ekekeke
Baiklah utk readers tersayammm... Hari ni aku update utk korg...nahhhhhhhhh.........telek puas puas
Berat = 73.8kg (lost 1.2kg)
Waist=31.5 inchies (lost 0.5 inchies)
Bonbon= 42.5 inchies (lost 0.5 inchies)

WHATTT....!! Sebulan turun 1.2kg jerkkkkkkkk......!! Amboi bukan main cete kt org kena buat macam nie la..macam tu la..tips nie la..tips tu la.. *dgn senyum senget sebelah*  Ok fine, aku buat cara natural 200% okey.. sikit pun aku tak telan pil or susu *haramjadoh* tu.. Lemak kt badan aku nie dah bertahun-tahun lamanya hinggap tau.. Habis takkan nak dlm sebulan turun semua lemak tu.. Tak logik beb.. Be realistik..Penurunan y sedikit lebih bermakna, nak tau kenapa... Sebab y turun tu lemak.. Kalau turun banyak bermakna y turun tu bukan lemak jer tau, otot dan air y lebih.. y paling rugi turun OTOT..perghh, dah la org perempuan susah nak bina otot..hilang otot sia-sia jer.. bila otot y turun bermakna metabolisme akan turun jugak.. Itu pasal y dok telan pil /susu *haramjadoh* tu sekali stop, laju jer berat naik.... wakaka.. **erk aku tak marah kt korg la, aku dok cakap dgn diri aku sebenarnya..haha*

Seperti sedia maklum, aku dah mengalami byk fasa yoyo dlm hidup aku.. Aku dah tak kisah dah berat naik or turun..*ok fine, tipu la kalau berat naik aku tak stress, cuma aku lebih rilex berbanding dulu* y aku tau inchies makin menurun..itu y paling penting.. Kita aim nak slim sebab nak dpt pakai baju cantik-cantik kan.. Org pun bila jumpa kita dorg akan tgk figure kita dulu, bukan dorg terus teka berat.. Tambah-tambah aku sekarang nie nak hit platue dah.. berat dok main kt 75kg~74kg.. Tapi tak pe, asalkan aku berada di jalan y betul.. Y pasti aku sedar diri aku semakin hari semakin kuat.. This is a life style changing..not a temporary... ingat tu...!!



5 comments:

Anonymous said...

Wowwieee ! Muscle nahekkkk.. ! Hoyehhh.. !

Cik Hadeks Manes ©

cik bonbon said...

wakakakaka...

harap2 la muscle y naik...

check bf mesin buat sakit jiwa jer

Anonymous said...

tahniah tahniah...
so lepas ni ko akan dikenali sebagai blogger...
ada masa wat vlog plaks...

jn

K.Maz said...

yeah!!u go girl!!!bukan angka penentunya, yg penting u feel gud n konsisten in wat u r doing now

cik bonbon said...

thax K.Maz..

tambah skrg nie berat dok main2 pulak.. mencik..hehe..

dah 3 hari tak senam.. adui..hari nie kena senam jugak..

Post a Comment