Pages

My Progress

LilySlim Weight loss tickers

Monday, 9 July 2012

Telah Kutemui Susu Skim Sunlac

Posted by cik bonbon at 12:20 am


Sejak berkenalan dgn geng-geng Susu Sejat, dorg cadangkan minum susu skim.. Antara sebabnya ia low fat dan tinggi protein.. Sebelum nie aku selalu minum susu HL.. tapi susu HL agak mahal.. 1 kotak dekat rm6 dah. Tahan 4 hari je kot.. Lepas tu beberapa kali dah aku terbeli susu HL basi..yarkkkkkkkkk... muntoh hijo... 

Dorg cadangkan beli susu skim cap Sunlac.. Jenuh gak la aku cari kt pasaraya merata-rata di sini tapi tidak ku temui.. Akhirnya aku beli jer la susu skim cap Tesco.. OK, not bad rasa dia... Akan tetapi ada satu pasaraya y aku tak g cari lagi... Iaitu pasaraya Wonderfull.. Sapa-sapa y dok Alma mesti tau la..pasaraya nie femes sebelum Tesco naik.. Aku ada la beberapa kali g Wonderfull tapi asal ada kat sana mesti tak teringat nak cari Sunlac.. Padahal 5 minit jer pun dari rumah aku.. 

Memandangkan stok susu skim pun nak habis, aku mengambil keputusan nekad nak cari kt Wonderfull.. Jeng jeng... ada rupanya... banyak lak tu stoknya.. adoiiiiiiiiii..buat penat aku macam org giler p cari sampaikan kat Quensbay nuun,jauh giler dari rumah aku..padahal  Wonderfull dekat kentoot jer.. hahahaha.. Memang betul la susu skim macam nie ada kt pasaraya y tak bape nak glemer jer... muahaha.. I luv Wonderfull *dan dan tu..hehe*


Harga dlm rm17.. Cara nak minum ialah susu di ambil dalam 4 sudu besar dan dibancuh dengan air sejuk or suam saja..jangan guna air panas.. Susu skim macam nie berbaloi sebab murah serta tahan lama.. Sesuai la utk aku, sebab ada hari aku tak minum pun susu..1 serving =88kcal, Protein =9.36g, Fat <1g.. Dari segi rasa of coz la susu HL menang.. Jika nak bandingkan rasa susu Sunlac dan susu Tesco, susu Tesco lebih manis tapi susu Sunlac lebih lemak berkrim.. Sekian, laporan utk hari nie.. Selamat BerSunlac utk aku... lalalalala...

FYI: ini entry lanjutan aku tentang Sunlac 

25 comments:

Anonymous said...

Haku menjak si ASD kumen pasal susu HL terus dah takmo beli dah.. Tapi harituh haku pon tekena gaks susu HL basi.. Siyottt ! Letak lam peti ais pon ley basi gaks.. Lame lagi laks tue tarikh expired die.. Demitt !

Muroh ah kat supermarket tue.. Dekat Sogo sini sepaket RM19.. cisss.. !

Cik Hadeks Manes ©

cik bonbon on 9 July 2012 at 11:37 said...

aku dah byk kali dpt HL masam..

sakit hati tul... terutama kalu promo beli 2 dpt rege murah..

Supermarket Wonderfull memang murah.. dedulu ingat Tesco murah..nama pun supermarket besar.. sekali check harga cait, baik aku beli kt Wonderfull..itu pasal Wonderfull laku.. Harga asal memang rm19.. tapi Wonderfull baik hati pulak..hehe..meh shoping sini

Anonymous said...

Haku kalau nak ghik TESCO time-time tedesak memey tak ah.. Tesco area umah haku takde.. Kena kua jauh sket baru dpt..

Selain SUNLAC, yang selalu haku minum skang MAGNOLIA SKIMMED MILK.. tpi tah nape, menjak domenjak nie mcm payah sangat nak jumpe.. selalu yang ade pon LOW FAT punye.. wawawawa !

Cik Hadeks Manes ©

cik bonbon on 10 July 2012 at 17:17 said...

Tesco dekat je dgn rumah aku.. 5 minit drive jer..

Wonderfull lagi dekat tapi parking payah skit..

sedap tak Magnolia tu? aku tak penah try laks.

Jalilah Nur on 10 July 2012 at 19:47 said...

Aku pun sama syikin beriya cari..

Sekali kedai ane sebelah umah ajer..

Harga sama.. Rm17...

cik bonbon on 10 July 2012 at 20:59 said...

ekekeke.....

lagi lawak kt kedai ane...

susu sunlac, susu y merendah diri..dok kt kedai tak femes jer..hehe

Anonymous said...

tu lah pasal..
penat jer aku jelajah giant,tesco n jusco...
sekali kedai biasa jgk yg ader..

p/s: rugi minyak keta ku...

jn

K.Maz said...

nak p cari gak la sunlac ni..tp kena tggu abis stok anlene dulu..

cik bonbon on 11 July 2012 at 14:10 said...

JN..

suka la ane tu ada regular customer pas nie..hehe

K.Maz..

welcome to Sunlac club..ehh tiba2 macam promoter lak aku nie

Anonymous said...

hahah ader membership ker bon?

ke ko wat MLM nie... hehhehe

susu rm17 bleh kita jual rm150...

konpem laku.. hahahah

lawak tak?

jn

cik bonbon on 12 July 2012 at 01:37 said...

wakakakaka..lawak y agak kejam...

ok gak idea ko...

aku nak tambah caffein high dose.. kasi bertenaga dorg nie.. lepas tu nak letak vitamin macam2...

aku suruh makan nie saja tak leh makan benda lain klu nak kurus.. ok kan kan..hehe.. untung 10 kali ganda wei..kayaaa..!

Anonymous said...

hahaha jgn la wei.. kang ader lak yang nak gadoh kat sni.... they all tue sensitip okey... almaklumlah dah labur byk...

tapi nyer aku penah wat shake sniri pki sunlac neh, buh dalam blender stoberi+susu 1 serving+ ice cube. meletop jg taste dia...


jn

cik bonbon on 12 July 2012 at 09:43 said...

biar la..nie blog aku..ikut suka hati aku la...
dorg y melabur byk tu memang baik hati..
nanti bila produk A tak jalan dorg beli produk B.. sampai ke produk Z pun tak insap2 lagi...

huhu..resepi terbaik la..dgn stoberi...

Anonymous said...

kat kepala batas akak jumpe sunlac kat farmasi han's kat kailan. rege pun rm17.90

zulfadzli zulkhfli on 21 December 2012 at 23:26 said...

susu sunlac memang best,.saya dah masuk bulan ke-2 minum susu ni,.huhu..

JuNe on 28 December 2012 at 16:01 said...

dh jumpa td time merayau kt the store Tampin.payah nk cri susu ni.1st bli Tesco je, 2nd dapat Sunlac.ok tak Sunlac ni cik zulfadzli?

cik bonbon on 31 December 2012 at 20:00 said...

@zul
huhu.. sy pun suka sunlac..tp skrg dah bosan sikit..so tukar susu HL jab.. sunlac sedap minum time sejuk..

@june..
sunlac ok jer.. susu y high protein n low fat..

- sharuLcyber- on 27 January 2013 at 19:44 said...

Myden ada jual

cik bonbon on 12 February 2013 at 18:58 said...

anda tepat sekali..tp myden jauh dari rumah sy..
skrg nie dah boring minum sunlac..
nak try susu lain pulak

Melisa Martiana on 16 May 2013 at 20:05 said...

berapa harga 1 bungkus susu sunlac

Melisa Martiana on 16 May 2013 at 20:10 said...

berapa harga 1 bungkus susu sunlac

Anonymous said...

Kat 99 Speedmart 17.95

ayoi on 31 July 2013 at 11:11 said...

dekat melaka or n.sembilan ade xjual susu sunlac nie?? pasaraya mana ade jual susu nie?

Anonymous said...

dah beli n minum susu nih...huhu...sakit prut..x sesway la plak..adeh..lactose intolerance...

cik bonbon on 5 October 2013 at 19:30 said...

@ayoi
dgr cete maidin ada.. tak pun p cari kt kedai runcit biasa.. ada jual..

@anon
tak sesuai kalu minum susu soya..sy sendiri dah lama tak bersunlac sbb dah bosan.skrg minum susu fresh biasa

Post a Comment

 

Gadis BonBon Becoming Gadis Fit Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare