Monday, 16 July 2012

Weight Lifting ~ Workout 3 (Upper Body)

B

Jeng ...jeng.. nie workout y ke 3.. workout terakhir berchenta dgn besi... ngaummm....harap-harap otot nie makin mantop n tonned macam minah atas nie.. *verangannnn*.. ok nie rutin aku....


  • Bent Over Row - 5 set x 10 reps
Otot diserang = back + biceps

  • Dumbbell Shoulder Press - 5 set x 10 reps
Otot diserang = Shoulder


  • Seated Concentration Curl - 3 set x 10 reps
Otot diserang = Biceps

  • Seated One-Arm Overhead Triceps Extension - 3 set x 10 reps
Otot diserang = Triceps

  • Dumbbell Lateral Raise - 3 set x 10 reps

Otot diserang = Shoulder


  • Push Up - 3 set x 10 reps
Otot diserang = Chest + Shoulder + Triceps

Semua rutin nie boleh dibuat di gym or di rumah..kalau di gym leh guna mesin2 gym y ada.. kat rumah nie guna jer la apa y ada... Kurangkan rest antara set disebabkan kita guna berat y ringan agar otot-otot tu dpt bekerja keras.. Di gym leh guna besi y berat maka reps boleh dikurangkan dan rehat boleh dipanjangkan..

~ Pada y perempuan rasa diri dia lemah, ingat la diri anda lebih kuat dari yang anda fikirkan.. Terutama kaum-kaum ibu y usung ke hulu ke hilir baby tu.. baby bukan ringan tau..berat... kalau anda mampu angkat baby anda mampu buat rutin nie..

Untuk lihat series weight lifting y lain adalah seperti di bawah :
~Workout 1 (Upper Body)
~Workout 2 ( Lower Body)
~Core Workout


6 comments:

Anonymous said...

haha.. ! btol, btol.. YOU ARE STRONGER THAN U THINK YOU ARE..

simple je workout nie.. nanti kang haku try..

Cik Hadeks Manes

cik bonbon said...

aha..memang simple2 jer...

beginner buat pe nak buat y susah2..hehe...

wokeh..selamat mentry yer...

Anonymous said...

tapi kalau dah bantai sampai supersets, mau tak kaputs.. ahahaha..

Cik Hadeks Manes

cik bonbon said...

haha..superset memang kaputs habis..

so far aku buat biasa dulu..

lepas 3 bulan tukar superset pulak..hehe

COMELCROCHET said...

cikin, ksu ambik gambo ni ek.. skrang terpaksa fokus upper body lak, lutut dah merajuk sakan ni

chow

-comelcrochetsues-

cik bonbon said...

huhu..
ambik la gambo tu..kita pun cilok kt tempat lain..
sama la kita pun lutut rajuk nie...
part squat dah tak buat dah...
sebaliknya utk lower body buat kettelbell swing n lunges..

Post a Comment