Tuesday, 11 September 2012

Cik BonBon bakal beraksi di Penang Bridge Marathon


Dengan ini diumumkan saya, cik bonbon secara rasmi mendaftar sebagai peserta Penang Bridge Marathon dalam acara full marathon....teeeeeeetttttttt... tipu jer la... giler ko tak mampu dik non nak masuk full marathon  bawa muatan berat nie. di tambah dgn sakit lutut nie..surrender angkat bendera putih tau... Aku masuk Fun Run sajok saja utk suka suki..



Al-kisahnya tak silap aku larian nie dah ada sejak aku bersekolah lagi.. masa form 4 dulu penah aku daftar masuk dgn jiran aku.. Akan tetapi kena bangkang sekeras kerasnya oleh ayah aku atas alasan aku tak buat persediaan..Dia takut aku pengsan tengah jalan.. Frust menonggeng giler time tu, menangis aku macam orang mati laki.. Selepas beberapa tahun lelemak makin membiak dgn jayanya, aku jadi makin malas nak join event macam nie.. Terus terlupa pasal kejadian sadis saat persekolahan dahulu.. 



Sejujurnya dah 2 tahun aku daftar larian nie.. tapi ada jer masalah problem menyebabkan aku tak dapat join.. 2 tahun lepas sebab hujan lebat yahamat dgn kilat sambung menyambung.. sian sapa y ambik full n half marathon..tengah lari ditimpa hujan.. tahun lepas pulak aku ada di KL.. Maka untuk tahun nie aku agak tawar hati nak masuk takut last minit cancel lagi..keciwa tauuu... Ikutkan hati nurani tak mo masuk la, memandangkan aku dah slow aktiviti jog nie.. lebih tertumpu pada bodyweight workout.. 

Entah mengapa tetiba geng SS dihinggapi virus marathon sekarang nie.. dorg pakat pakat daftar masuk Penang Bridge Marathon.. Uish yang dok jauh nunn sanggup nak mai sini semata mata nak lari.. Sedangkan aku yang dekat cipot nie buat bodoh jer.. Lama-lama rasa macam rugi laks tak masuk, alang-alang masuk jer la leh jumpa geng SS yang lain..anggap macam ala ala mini gathering.. Oleh itu, aku pun daftar masuk kategori Fun Run ..sekadar suka suki.. aku dah penah masuk event lari nie dulu.. Maka tak de la rasa pressure nak buat terbaik untuk pecah rekod ker apa.. Just Enjoy myself while meeting new dedication people who brave enough to change their live.. 

Sapa-sapa yang terserempak dgn cik bonbon nanti jgn malu segan tegur kita tauuuuuuu.. kita leh snap pic sesama peh tu upload dlm muka buku..huhu...wah, berpeeling mcm artis gitew..

2 comments:

Cik Adek Manes said...

haku tak ingt sangat la 1st larian haku bile zaman sekolah dulu.. darjah 2 ke 3 macam tue kot.. ittew pon follow arwah abang ngan abah haku.. zaman kecik pon haku dah debab, so memang dapat nombor last.. *tak ingt sangat* haku cuma ingat abang² sukarela yang jaga larian semua nya ejek haku kata tak boleh berlari.. uhuhuhuh.. sades nya time tue.. disebabkan tue terus confident level down membawak sampai ke besar tadak confident langsung nak bersukan.. tapi tue sme dah tinggal kenangan.. dah tuo² gini baru nak buktikan yang haku bley berlari, bley panjat gunung, bley macam-macam lagi.. nampak nau kehidupan zmn kecik haku nie sangat tabesh.. cittt.. !

Cik Adek Manes said...

anyway, seramat berlarian.. rugi la acara besar-besaran ko tak join.. sekali sekala masok ektibiti cengginik bley test tahap stamina maen endurance leks even tak berape digalakkan sangat sebab ko still dalam injury mode.. tapi slow-slow la.. just have fun kekdahnye..

Post a Comment