Tuesday, 4 September 2012

Nak Senam Per Bila Dah Lama Giler Tak Bersenam??

Aksi McD Terlampau
Sejujur jujurnya dekat sebulan kot aku tak senam nie.. hahaha.. dlm sebulan nie dok buat senaman mulut ngap ngap ngap jer lebih..wakakaka.. Setelah sekian lama, pastinya stamina aku jatuh.. otot2 lengan pun dah tak kental mcm dulu (wah berpeeling bodybuilder pulaks).. hakak begitu berchenta dgn lemaks2 dlm badan nie..auwwww.... 

Maka utk permulaan mengoncang lelemak bonbon aku memilih senaman y simple-simple jer.. tak mo la buat hardcore kang jantung terkeluar jenuh nak kejar balik.. Jeng jeng aku pilihhhhhhhhh The Heart Pounder by Pakcik Angry Trainer Fittness.. Mudah jer senaman nie,step2 pun simple dan kita familiar.. 


The Heart Pounder Workout



Rutin-rutinnya
1. Jump Rope
2. Jumping Jacks
3. Squat Thrusts
4. Mountain Climbers
5. Jump Squats
6. Medicine Ball Chops (Aku ganti guna dumbel)
7. One Legged Jumps
8. Burpee Jump Squats
Setiap step lakukan selama 30 saat tanpa henti.. rehat 30 saat sebelum buat round ke-2..  Lakukan 2,3 round or lebih ikut kemampuan
Macam aku tadi buat takat 2 round jer.ok la tu sbb tak mo bagi badan terkejut sgt.. Kejab jer pun 1 round dlm 4 minit so total aku buat 8 minit..Itu pun dah cungap2, nampak sgt stamina ke laut..huhu.. Tapi aku perasan lutut aku jadi sakit semula.. Arghhh... geram tul.. lutut nie masalah besar.. Kena g check doktor kot nie aishhh..Dah rehat sekian lama takkan tak sembuh2 kot..Mesti ada something wrong somewhare..Masalahnya aku nie malas nak g check doktor..hmmm... Nampaknya kena ambik langkah berjaga-jaga pas nie elak dari sakit lutut jadi teruk...


10 comments:

Nurrul Mohamad said...

be careful k syikin...jgn malas gi doc..manatau if ada apa2 (mintak jauh), at least bole prevent before melarat.. insyaAllah

La Cocca Di Papa' said...

aah heartpounder ni mmg kegemaran iols...
selain dari simple dan cepat, abang angry trainer ini jugak adalah hensem khennn....

cik bonbon said...

hadek nurrul..
tu la risau gak..
rasanya mesti ada ligemen or tendon mungkin bermasalah kot.. harap2 dijauhkan..amin.. bukan per leceh jumpa doktor2 nie.. itu y kalau teruk sgt baru g check..

lola..
iols buat nie teringat kt uols..iols tau itu hari iols promote kt uols terus uols jatuh chenta khennn..hehehe... pakcik angry nie nasib baik dah tua, kalu muda harus iols tergiler gilerkan dia.hehehe..

Nurrul Mohamad said...

ekekek.. ckin jgnler berhadek ngn saya. weols sama umor ;p ok, i hope takde papa yg serius.. mebi gak ligemen ingat raya tak abis lagi..tu la tekejut

La Cocca Di Papa' said...

eh tua ke? muda lagi la...bole lagi ni. hahaha

*pitam....

cik bonbon said...

nurrul..

wakaka berpeeling tua kekdahnya..hehehe.. harap2 ligemen tuk terkejut sbb dok membongkang lama sgt.. tiba2 kene kejut, marah dia..

Lola..
nie citarasa uols rupanya...

*pitam.........

La Cocca Di Papa' said...

harus mcm abang vin diesel dan abang jason statham ok

cik bonbon said...

meletoppppppppppp....makin tua makin bergetah..hehe

Anonymous said...

Bon,
Cover sket gbr gojes kita kat ataih tue...
Wakaka :-)

Jn

cik bonbon said...

ko y merah tu ker??

curlust ko noks..hehe

Post a Comment