Wednesday, 28 November 2012

200 Swing A Day Challenge

ni hakak Tracy Reifkind

Salam semua....

Nak bagitau nie... I'm in 200 Swing A Day Challenge For 1 Month..!!!
Korg mesti blur apakah ini.???????? Mudah jer..prinsipnya swing kettlebell 200 kali sehari.. taraaaa.... Cabaran swing nie jadi kebiasaan beberapa mamber fitness aku.. Banyak hasil positif y mereka perolehi, iaitu teknik swing mereka lebih baik, otot2 lengan lebih pejal, masalah chicken wing berkurangan dan bonbon makin UP *teruja hakakk tau...!!*

Cabaran nie di cipta oleh hakak Tracy Reifkind.. hakak nie memang pakar swing-swing.. percaya tak, dia berjaya turunkan berat badan dia hanya dgn cara swing2 saja.. tak caya eh, leh baca kt sini. Aku dah start start 21hb nov maka akan habis 20hb dis *org lain dah habis aku baru nak mula.. sadisssss...... 
Rutin-rutinya dibawah nie.. 


10 reps  double swing x 1
10 transfer swings x 1 
10 reps double sing x 2 sets
1 single swing, 1 transfer sing x 10reps x 1 set 
10 reps double swing x 3 set
2 single swing, 1 transfer swing x 10reps x 1 set
10 reps double swing x 4 sets 
3 single swing, 1 transfer swing x 10reps x 1 set
 utk gambaran penuh rujuk sini

kejab jer dalam 10 minit habis la.. korg mesti pening kan baca semua nie..ikut jer video kt atas tu sebijik sejebon..nanti korg faham la.. kadang2 aku nie short kan masa rest maka dlm tak sampai 10 minit dah habis..  yeahh...

Kalau katakan korg rest or malas nak swing hari tu.korg kena qado balik hokey..tak boleh tifu-tifu.. mcm aku hari nie tinggal 3 hari..qado 600 swing..aku buat dlm 1 sesi memang pancit giler... by hook or by crook kena habiskan jugak 200 swing x 30 hari = 6000 swing.. Omegod..!! nanges......U r strong girls.. anything for u bonbon *sambil smack bonbon lelaju..muahaha

**Selamat BerSwing-Swing**

8 comments:

Nurrul Mohamad said...

shikinn! i join k! my day 1 start tonight~

Nurrul Mohamad said...

kin, asal yg utube tu mcm swing malas eh. tangan siap bengkok lagi ekeke

cik bonbon said...

wah..tahniah.. welcome to kelab berhayun..hehehe..

y utube tu dorg guna beban berat tuu...dorg dah expert itu pasal nampak rilex jer swing2..peh tu ada masa rest... sebenarnya time swing memang tangan tak leh lurus sgt.. kalu lurus sgt kita cenderung guna shoulder..
nurrul guna kb or sandbag?

Nurrul Mohamad said...

guna sandbag rasanya.. or gripper plate g gym uni. gym kecik takde KB.. but sll buat ngan gripper plate tu..

selamat berhayun jugak~

cik bonbon said...

owh..kalu mcm tu boleh ker buat transfer swing guna gripper plate or sandbang..tak de masaalah ker?

Nurrul Mohamad said...

Takda kin, da try smalam.. sbb yg guna ni mcm luas skit lubang grip dia..

yuzreen said...

swing brape kg kb??

cik bonbon said...

sy guna 7.5kg..itu jer y ada.ehehe

Post a Comment