Monday, 31 December 2012

Year End Workout - Zumba Gelek BonBon


Korang ingat cuma ada Year End Sales..... workout pun ada tau... YEW bunyinyer.. Year End Workout..muahaha.. memandangkan dah hujung tahun 2012, aku tak de nak g berparti liar sambil countdown..maka aku buat parti aku sendiri di rumah.. 

aku mulakan dgn buat warm up Primial Moves seperti y diajar oleh bro tonggeng.. kemudian buat kb complexes.. kali nie aku tambah rutin snatch.. mak aii hazab dia berkali ganda nerakanya.. meh aku refresh balik rutinnya seperti nie:
-5 x double swing
-5 x single swing
-5 x clean
-5 x press
-5 x snatch
buat sebanyak mungkin selama  15 minit..

ehem..tajuk tulis zumba mana part zumbanya.... ekekeke.. ada la, tak sabar2 nak berparty ker uols.... sebenarnya aku dah bosan senam ikut cd zumba fitness y aku ada. oleh itu, aku merayap dlm youtube.. kebanyakkan video pendek2.. 1 video utk 1 lagu.. aku malas nak donload bebanyak kan.. then aku terjumpa video nie utk full 1 kelas..dari warm up hingga ke cool down..ada la dlm 50 minit videonya..

cuma y mengajar n jadi pelajar tak rembess.. y ngajar lelaki lentok2 mcm pacat.. dia lagi pandai menari banding minah2 y dok belakang nie.. aku rasa dia nie org london kot sebab ada slang.. y bagus ada masa rehat..time tu boleh ler g minum air jab or cari nafas...hehe.. korg ingat aku pandai sgt ker nak bergelek..terkial2 jugak la.. muahaha.. tah apa2 gaya dah aku nie..last2 aku buat tarian sendiri..ekeke.. apa apa pun y penting best... baik utk kesejahteraan bonbon dek dok shake2 bonbon byk sgt dlm video nie..hahaha.. 


di sini aku nak wish..Selamat Tahun Baru 2013 utk semua.. azam korg dah tercapai tak?? azam aku nak dpt berat idaman terpaksa postpone, tah bila nak tercapai..*nangesss... jom doa reramai, harap2 mulut korg masin berdengung...

selamat menanam azam yer uols... apa2 pun aku harap korg semua success tak kira apa pun aim korg...

p/s: terasa makin tua aku...sob sob sob...


2 comments:

Anonymous said...

pehhhh zumba... eden nak torai..

jn

cik bonbon said...

jom..shake babehhh...

Post a Comment