Sunday, 17 March 2013

Sesi Berpeluh Bersama yang tersayang

tadika yang tak berapa tadika sangat...

salam semua....

lama siottttttttttttttttttttttttttttttt aku tak mengarang...
sesungguhnya aku nak minta maaf bebanyak jika ada y menanti nanti post baru (erk.ada ker??)
sebenarnya aku baru mula kerja dalam dua bulan macam tu.... keje asyik sampai rumah pukul 10 mlm..
balik dah pancittttttttt.... dlm kepala otak aku byk sgt benda y aku nak karang..tetapi kerajinan tu tak sampai lagi...

nway, aku nak share post ringan-ringan kali nie.. berkenaan Chinese New Year bulan pas (mohitp sgt baru skrg nak update), aku dpt cuti 4 hari..almaklumla org melayu kita nie, time cuti ramai y kawin2 maka ramai la y pulang ke kpg.. tidak ketinggalan senario y sama berlaku dlm famili aku.. part kawin, pakcik aku (iols bujang lagi tau).. famili aku pun berkumpul beramai-ramai... tetiba je kak ipar aku ajak kami g Mengkuang Dam.. aku apa lagi mesti la NAKKK...2 bulan Mengkuang Dam rindu dgn aku dgn batang hidung aku nie..


abg, kak ipar bersama dgn 4 anak buah (sorg lagi lari dari gambar) n  2 org sepupu


kami bawak segerombolan tentera-tentera kecik terdiri dari anak2 buah aku dan sepupu2 ku..
Faham-faham la bebudak bila dpt pergi tempat mcm nie lari berselerak... tp kami cool jer sebab tau dah trail Mengkuang Dam tu panjang, dari jauh boleh tgk dorg buat per.. kejab je dorg dah penat..muahaha..
Di penghujung Dam, aku sempat bukak kelas warm up dah mcm ala-ala tadika.. macam2 gelagat dorg..lawak pun ada..huhu..

Semasa kami nak patah balik, tiba2 ada 4 parachut  meluncur lemah gemalai di angkasaraya.. apa lagi melonjak kegirangan kanak-kanak  tu.. siap suruh abg-abg parchut tu turun sbb dorg nak naik pulak..huhu.. (aku pun jadi kanak-kanak jugak, bersungguh melambai2 kt abg2 parachut tu sambil kenyit mata..hehe)

dekat siot mamat nie terbang..saja je turun rendah.. bang nak fesbukkk....

Kemudian acara diteruskan dgn bagi ikan makan roti... roti baru tuuuuuuuuuu...tp ikan-ikan tasik kali nie nampak mcm tak bape selera..mungkin mereka nak char keow taw pulak kot..muahaha... sekian sudah acara rentung merentung di tengah panas membahang sekitar Mengkuang Dam.. ahaks....

2 comments:

ctsueraya said...

syik..iol stggu tau uols update..pas nie bleh jadik cikgu senaman kanak2 okeh

cik bonbon said...

ctsue..iols sgt malas kekdahnya nak update... sampai berjanggut uols tunggu khen.. nak masukkan video sebenarnya tp tak lepas sbb video tu besar sgt..hehehe

Post a Comment