Monday, 22 July 2013

Edisi Mustahil: Road to Viper Challenge



Salam semua dan selamat berpuasa.
Untuk pengetahuan readers semua aku dah buat keje GILA...LA...LA...LA...! Aku telah menggedik kan diri untuk masuk acara larian berhalang terbesar di asia. What am I thinking..?? Rasanya pemikiran aku di alam lain kot waktu aku daftarkan diri.. atau mungkin nie keje saka aku kot..hahaha.. *tetiba ja.. 





Ni la event yang aku maksudkan Viper Challenge.. nama bukan main macho lagi khenn... Secara ringkas meh aku ceritakan Viper Challenge merupakan larian berhalang sejauh 20km *OMG*.. Terdapat lebih kurang 20 halangan yang harus di lalui..*pitam*  Kisahnya tujuan aku masuk Viper Challenge ni sebagai semangat untuk aku bersenam.... TETAPI.... hampeh tul.. aku tak senam dgn berat naik semua ada.. ni dah masuk bulan posa lagi la susah nak cari masa bersenam.. event  nie tak sampai sebulan pun, seminggu lepas puasa kalau tak silap aku.. Jenuh la aku berhalang-halangan dgn bawak lelemak ketupat, rendang.. huhu.. 

Aku masuk satu team dgn Att, ini kerana Att offer masuk team dia sebab dia sorg je perempuan... tak silap aku team kami dalam 7 org..  sorg pun aku tak kenal kecuali Att sahaja..hahaha..  sekarang nie aku rasa risau pulak sebab masuk event ni dlm keadaan tak bersedia... asalnya aku nak tarik diri disebabkan stamina out dan masalah kewangan..aku ingat nak cari org ganti aku tapi Att ckp susah sikit sebab sebelum start event nie kan tunjuk IC. Aku rasa seba salah, tak mo la disebabkan aku satu team Att tak dapat sertai..  Att pun dah janji takkan tinggalkan aku serpanjang acara itu nanti, kiranaya kami akan support each other *aku rasakan yang aku disupport nanti*.. Aku segan giler takut kerana aku 1 team lambat serta menyusahkan orang..yer la aku kan lembek dan bambam .. Att pujuk aku, katanya dorg yang lain pun tak training disebabkan bulan puasa kan..  Maka dgn kamikazenya aku join jer la.. uwaaaaa nangesss lebat..... 

Ni tiketnya


Aku sangat-sangat gementar dengan laluan berhalang yang ada dalam event nie..kelemahan aku pasti yang kena panjat memanjat..aku kan berat tak larat bawa diri.. aku ada je pengalaman panjat kargo net tapi dpt panjat separuh sebab terlalu penat dan tak larat bawa diri..menangis aku lepas tu.. aishhhh.. Untuk event kali nie aku cuba fikir positif..aku cuma nak njoy jer..lagipun bukan ada hadiah pun *macam la aku leh dpt no 1..haha* Kalau aku tak boleh aku buat takat yang mampu ja asalkan aku tak cederakan diri..kalau aku tak larat lari, aku jalan ja 20km tu lenggang kangkung..hahaha.. 

Meh aku tempek beberapa laluan berhalang yang ada nanti.. 






Ni baru sikit korg...ada banyak lagi........ malas aku nak tempek..gi site nie kalu nak tau lebih lanjut http://www.viperchallenge.com

Ya Allah moga aku diberi kekuatan utk habiskan event nie walaupun nanti aku banyak tifu-tifu, dapat merasakan banyak laluan berhalang yang aku tak mungkin boleh lepas.. harap-harap aku dapat kuar hidup-hidup nanti. AMIN...


4 comments:

Cik Adek Manes said...

Rileks ye uols ! Mak time Singapoh ritue pon alami masalah yang same gaks.. Uhuhuhuh.. Takpa ! Tak perlu pikir yang bukan-bukan.. Pikir carik experience ja keh.. Kamonnn ! Uols can do it !!

Cik Adek Manes said...

Have fun too.. !! Yeahhh !! Nanti ley jumpe Simran.. wakakakak.. !

cik bonbon said...

sapakah simran???

cik bonbon said...

iols rasa nak menghilangkan diri dek gerun sgt

Post a Comment