Tuesday, 9 July 2013

Ulasan Senaman Les Mills Body Combat


Haiyak.. haiyakk...  unleash your inner Kungfu-master

Ok  ini ayat yang dapat aku fikirkan bila aku buat LesMills Body Combat.. Ceritanya aku terbaca post dalam fb kevin zahri tentang senaman body combat  di dalam program Jom Raya.. Sebelum nie memang aku selalu dengar senaman body combat. tapi aku tak tau apa benda senaman nie.. Maka bermula lah aku skodeng kat youtube. Terjumpa la aku dgn LesMills Body Combat series.. 





LesMills Body Combat ini adalah gabungan beberapa martial art contoh boxing, muay thai, taekwon do dan sebagainya.. Pada pendapat aku senaman ini merupakan senaman high intensity.. tak sampai beberapa minit peluh dah mencurah-curah.. tak penah seumur hidup aku bertumbuk dan menendang sebanyak ini dalam satu-satu masa.. peh tu dok melompat ala-ala nak terkencing non stop lak tu.. hehe.. yang tak berapa best laju sangat sampai tak terikut aku.. last2 aku main tumbuk merapu meraban.. takpe la asalkan burn...hehehe.. untuk beginner aku tak cadangkan korg buat senaman nie tapi jika korg degil jugak nak buat macam aku (stamina aku dah drop habis hokey) buat ikut intensity anda sendiri.. pendek kata belasah ja..!! 

p/s: senaman ini sangat sesuai anda buat  dikala anda sedang marah dan jangan lupa bayangkan muka org yang ada hangin tu..


2 comments:

arry said...

hooo nak cuba gak la...moga sampai hajat berkebaya di hari raya ini + turban (titiba hahah..)..bleh bayangkan betapa tangkasnya wanita berkebaya itu nnt..

cik bonbon said...

@ arry
part turban tak menahan.. kang nampak mcm alien nanti.. berkebaya sambil menumbuk2..curlust sgt..hehe

Post a Comment