Wednesday, 13 November 2013

Kasut Baru Woot Woot Untuk PBIM



PIBM datang lagi.. Apa PIBM tu?? maksudnya Penang International Bridge Marathon... Tahun nie aku masuk lagi..yeaahaaa..! Seperti biasa masuk Fun Run sajokkkkk... Awat hangpa pakat buat muka pelik?? Aku ada sebab kenapa aku masuk Fun Run.. Pertama aku bukan runner dan yang kedua waktu pelepasan utk kategori 10km pukul 6pg..Aku  takut terlepas waktu subuh.. Oleh itu, aku tetap nak masuk Fun Run..Lagipun best masuk Fun Run leh tangkap gambar, bersuka ria dan golek secara bebas atas jambatan tu..huhu..

Korang mesti nak tau apa kaitan PIBM dgn kotak kasut di atas..?? erkk tak de kaitan pun, bukan dpt percuma pun... Kisahnya kasut Asics aku tu dah 2 bulan tak pakai, kali ni bila aku sarung, kasut tu makan kaki la.. kebuluq sangat kot kasut tu sampai kaki aku pun dia makan.. Dah 3 tahun aku guna selama nie tak da masalah.. Tak tau la kenapa jadi mcm nie.. Padahal aku pakai stokin.. Dah 2 kali aku sarung kasut Asics tu, tetap melecet kt tepi tapak kaki aku nie.. Gamaknya itu hari basuh kasut, peh tu lama sangat tak pakai maka kasut tu jadi keras..  

Memandangkan PIBM berlangsung Ahad nie, maka aku pun cari la kasut baru... Mahal betul kasut running sekarang nie.. yang elok dah rm300++... kebanyakan rm400++... Telan ayaq liuq aku weiii... Pusing punya pusing kedai, akhirnya aku ternampak ada satu rak untuk stock clearance.. Kasut limited tapi elok2 aku tengok.. ada beberapa jenama dorg nak habiskan stok contoh Adidas, brooks, nike, reebok, asics dan sebagainya.. Aku tertarik dgn nike dan brooks.. brooks memang kasut yang terbaik utk runner.. kasut nike ni pulak smart, boleh la guna untuk lari tapi tak sesuai untuk marathon.. kedua-duanya dapat diskuan kurang rm100++.. Harga asal rm370++ dikurangkan jadi rm230++.. Akhirnya aku ambik keputusan ambik nike atas sebab aku bukan runner, kasut nie aku ingat nak buat pakai kat rumah selepas lenjan untuk PBIM nanti.. Ye la aku kan selalu senam dalam rumah ja dan berkaki ayam.. Ni la masanya utk berkaki manusia agar aku tak sakit lutut bila dok melompat-lompat dalam rumah.. Kasut nike ni ringan, selesa dan senang nak lentur.. 


Smart tak?


Taraaaaaaaaaaaa........ aku dah ambik dah beg utk PIBM.. nampaknya tema kali nie Biru.. Dedulu tema kuning... Nak tau apa isi dalam dia.. tengok bawah nie..


Isi tak banyak pun.. takat Baju tshirt sehelai, buku panduan, tester shampoo clear, kopi, ubat sakit perut, goyok dan voucher salonpas.. PBIM memang kedekut sikit barang2 goodies beg.. Takpe la yang penting ada gak daripada tak da langsung macam Viper.. Sesuai la dgn harga yuran..  


Ni belakang Tshirt.. Aku ambik size XXL, itu pun ketat benar kt bonbon.. Nampak gayanya kena pakai sweater cover bonbon, takut kang ada yang jatuh jambatan lak dok usha bonbon aku.. wakakaka.. 

0 comments:

Post a Comment